Právě je sob 19. kvě 2012 15:33:35

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Sponzoři soutěže:
MX shop Corridashop

Verze pro tisk Předchozí téma | Následující téma 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Motokros -Vyplatí se nová čína nebo stará kvalita?
PříspěvekNapsal: sob 30. dub 2011 23:28:34 
Whip!

Zdravim Vas, rád bych se chtěl poradit, plánuji koupě motorky(cross) minimalně 250ccm. do cca 25tis kč. Neplánuji jezdit nějaký extrém jako jsou skoky atd. Prostě jen na řádění vlese, na poli..
Na internetu koukám, že levné číny 250ccm se pohybuji cca 10-18tis kč a ještě k tomu nové. Značkové motorky jako jsou husqvarna,ktm atd.. se dají použite sehnat do těch 25tis kč, ale větsinou roky 1988-1996. Tak mě zajímá co se vyplatí koupit, jestli použitou značku a nebo novou čínu. Zda u těch čín něco vydržejí tlumiče a nebo to je pěkný klump? Moc děkuji za radu. Honza

Předmět příspěvku: Re: Motokros -Vyplatí se nová čína nebo stará kvalita?
PříspěvekNapsal: stř 04. kvě 2011 11:46:48 
Heel Clicker

Nazdárek,

čína za 20000 nebude žádný zázrak ale asi do lesa to bude pro tebe stačit. Na trati by jsi to asi rozlámal. Tlumiče tam jsou spíš jen aby tam byli, o jejich funkčnosti s porovnáním s KTM nebo HSQ nemůže být řeč. Když si koupíš ojetou KTM nebo Husqvarnu, tak bych spíš koukal po roce 2000 a víš - dostupnost dílů jak origo tak z druhovýroby. Taky se připrav, že tyto motorky jsou "závodní" speciály, takže tam peníze tečou docela pořád. V tom ti vyjde lépe asi ta čína. Taky ostrá KTM 250jede jako kráva, a myslím, že by ti stačila klidně dváca (125ccm).

Asi bych to shrul:
Čína:
nejede moc (motor by měl vydržet - kopie hondy či tak něco)
nefunguje moc (podvozek)
nová bude relativně bez starostí (hodně záleží na kusu - výrobci, dovozci. Dneska to tahá každej a v číně ti to poskládaj jak si dovozce zamane. Taky koukat na dostupnost náhradních dílů na konrétní model. Jednou dovozce dotáhne morku s tímhle motorem, podruhý s támhletím motorem a těmahle tlumičema a pak nemusíš dohledat kde na to sehnat díly)
KTM:
jede jako kráva
funguje když je v dobrém stavu (udělaný tlumiče, brzdy, motor OK)
pořád na ni bude co dělat (servisní intervali, opotřebení)

Ale určitě doporučil bych se zeptat někoho, kdo to může skutečně porovnat. Já jsem vyděl jen kvalitu pitbiků z číny, velký jsem moc nezkoumal... Ale typuju, že to bude podobný

Martin

PříspěvekNapsal: pon 16. kvě 2011 20:59:11 
Whip!

Zdar. Jednu čínu jsem měl. X-moto XB 31. Měloto motor okopírovaný z hondy xr 250. Když jsem ji koupil tak šlo vidět žu to žralo olej. Po rozebrání u kámoša v garáži jsme zjistily že na pístu který tam byl origo byli po stranách malé prasklinky kterýma ten olej unikam do válce. Nový píst nestál moc, a jeho kvalitů jsme si taky nebyl jistý. S motorem jsme neměl žádné problémi, Janom kámošovi odešel startér. Nejhorší na tom byl podvozek. Přední vidle byli jak u fechtla (tvrdé pomalu se vracely a když jsem na motorce seděl tak byli do půlky zasunuté) to samé zadní centrál. Motorka měla tak 2-3 roky a v přepákování byli vůle jak sviňa, a v uložení kyvky bla taková vůle že to létalo za strany na stranu. Můj názor na číny je že už bych to v životě nechtěl, a že sů to "zgarby,,. Ted jsme si kůpil yamahu yz rv. 2004 a ta čína sa z tym nedá srovnávat. Nevm jak sů na tem ty číny které sa vyrábějí ted. Když jsem to videl tak je to přesná kopie hondy cr 250 f. Ale když sa to prodává za tak málo peněz nejeté tak to neaký zázra nebude. Takový je můj názor na číny. RADŠI STARÉHO JAPONCA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;) ;) ;)

PříspěvekNapsal: sob 21. kvě 2011 9:56:05 
Whip!

:D Zdarec Lukine(dodge 426), zdarec lidi!!.Zase to tak neodsuzuj, ty vyjížďky na pískovně a po lese to bylo super. Takže zas řeknu něco já: Ještě vlastním Xmoto AGB XB 31 jedná se o velký model. kola vpředu 21 vzadu18-(Jen pro úvod AGB, Sohoo, Xmoto atd.,jsou vlastně všechny stejné výrobky pocházející z číny, je to všechno firma Xmoto),mají licenci na motory honda xr 250 s menšíma úpravama, nebo s malou změnou koncepce. Takže: mám ji 3roky,kupoval jsem ji novou za 35000,-Kč u Českých Budějovic. Jízdní vlastnosti-Krátké rychlostní stupně max kolem 90km/h,originální tlumiče stojí za prd,zadek celkem ok, je vyšší než ostatní cross-(ale s druhýma vidlema, které se neboří) honda suzuki yamaha ktm, no prostě všechno, nepohodlné sedlo,pěkná spotřeba, můžeš to točit jak zdutů kočku a vlezeš se do 4litrů(což je celá nádrž) celou sobotu od obeda do vecera na nádrž. mám vidle kawasaki řidítka racetech, originál jsou jak z másla co si natřete na rohlík, naprosto nepoužitelné!!!zásadní chyba ve výrobě u soudruhů na druhé straně. ZÁVADY--(od výroby přední tlumiče,řidítka,nepohodlné sedlo).velmi tvrdým zacházením v terénu, no prostě plný heft všude. asi po měsíci tlumiče odvařené,z řidítek pomalu koloběžka,po 4měsícech uletěly šrouby rozety.stálá závada, vyměníte za pevnostní šrouby a bude vás to čekat každý cca 4tý měsíc jezdění,horší varianta náboj kola.po 2letech prasklý šroub kyvky,repasde přepáčka, dále pokažený el. startér,žačla žrát olej samozdřejmě popraskaný píst, z důvodu špatného výpočtu při konstrukci,originál píst smrt!!!!dále gufera ventilů,stále rozeta :D ale je to tak všechno, další věc je ta že náhradní díly jsou úplně za směšnou cenu oproti japoncům rakušákům atd. startér 1200,-píst kolem 600,- :D gufera240,-těsnění už nevím ale prostě do 1200 uděláte motor :D:D kliku ojnici nebude snad nikdo nikdy řešit ale taky to nejsou velké částky prostě i kdyby jste měli závadný kus, tak zajezdíte sezonu za par korun. Závěr: sice se s tím dá jakž takž zaskákat,zajezdit, pojezdit po zadním, ale prostě je to úplně něco jinšího než závodní nářadí.je to spíše na víkendové zablbnutí s kámošema po lese za pár kaček.když vyměníte tlumiče a řidítka tak pojezdíte. je to hlavně o financích, pokud nemáte narvanou peněženku takm pořídíte celkem slušný stroj na chatu ,hlavně na naučení nebo na ryby.ale po 2letech vás to začne štvát a stejně si koupíte japončíka. toť moje zkušenost a měl jsem i nějaké mašiny 80té 90vadesáté roky např yz 125,xr500,dt atd. a radši fakt to xb 31 :D je to všechno jen o penězích.čauec lidi ;)

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]