Právě je sob 19. kvě 2012 14:24:54

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Sponzoři soutěže:
MX shop Corridashop

Verze pro tisk Předchozí téma | Následující téma 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Holka- začátečník
PříspěvekNapsal: sob 28. srp 2010 22:29:56 
Fender Grab

Ahoj,
psala jsem na motorkari.cz dotaz a poradili mi, ať napíšu i sem. Tak píšu :D
Je mi 17let, výška 172cm, zkušenosti jedině se skůtrem-takže řadit neumím..:D
A chci začít jezdit závodně motocross. Zjišťovala jsem si o tom už všechno možné( kde jsou tratě, tréninky, výbava atd), ale potřebuji poradit ohledně první motorky.
Díky diskuzi na motorkari.cz zvažuji koupi starý Jawy50/23 Mustang, jen tak pro ježdění na poli za vesnicí, abych se vůbec naučila motorku ovládat.
Ale potřebuju poradit co pořídit na jaře( favoritka je zatím Kawasaki KX 125) a jestli tady celkově není holka, co jezdí závodně motocross ;)
Jinak odkaz na diskuzi na motorkari.cz jehttp://www.motorkari.cz/forum-detail/?ft=94129&fid=9
Děkuju za jakýkoliv názor :-)

Předmět příspěvku: Re: Holka- začátečník
PříspěvekNapsal: ned 29. srp 2010 15:33:09 
Whip!

Ahojky,

ty jo sem ráda, že se naše řady holek co chtějí jezdit nebo jezdí mx rozšiřují :D :lol:

Jak sem koukala tak píšeš, že ti je 17let, z čehož bych ti doporučila takhle pro začátek a jako nejlevnější investici aby sis koupila 125 2t :) protože třeba 85, už by byla na tebe moc malá, leda kdyby si jí měla na velkých kolech to by potom taky šlo. Já jsem začínala na 125 a sice ze začátku to bylo fakt děsný, protože přesně jako ty sem neuměla vůbec řadit ani na ničem podobnym jezdit, ale když budeš jezdit tak to příde samo :) já sice 125 po roce vyměnila za 250 4t, ale tam když se ti něco vysype je to pak drahá investice :? ale teď sem fakt ráda že jí mám, protože přeci jen na 2t je to těžší jezdit a víc to tahá a je to takový ucukanější a ten 4t je takový hodný takže je na tom takový trošku lepší nebo lehčí svezení, ale zase se říká že na vyježdění a naučení pořádně technice je nejlepší 2t, ale mě už je 24let, takže já stejně už žádného velkého úspěchu v závodění nedosáhnu, takže chci spíš jezdit tak pro radost, i teda závody, ale už asi nepojedu nějak na světový úrovni, takže proto sem si pak nechala toho 4takta.... pokud budeš ještě něco potřebovat nebo s něčim poradit, s výbavou atd. tak klíďo napiš!!!

Jinak na http://www.corridashop.cz nakoupíš všechno co potřebuješ :D

PříspěvekNapsal: stř 15. zář 2010 19:04:23 
Heel Clicker

Zdarec.
Koukám, že na motorkářích máš příspěvků už hodně :) Ale upřímně, kdo z nich fakt jezdí? :)

Doporučit co je nej na začátek je težký. Jestli to myslíš vážně, tak zkus zauvažovat takhle: Koupit si napřed výbavu, domluvit se s kamarádem který má dvácu nebo pětaosmdesátku ať tě veme na trať. A tam si zkus někde bokem, jak se ti na tom jede. Jestli rovnou krosku nebo napřed toho fichtla. Ale ta výbava se ti bude hodit vždycky.

Pak by jsi taky měla zvážit, kdo ti bude dělat servisáka - čím starší stroj, tím více problémů. Třeba sehnat díly a tak. Navíc fichtl taky moc spolehlivej neni...

Kdyby něco, tak písni, rád poradím :)

PříspěvekNapsal: úte 02. lis 2010 21:39:06 
Can-Can

nechápu proč ji radíte 125 dvoutakt do začátku ,když na ničem neseděla,urve ji to ruky a pak vám poděkuje,jsou čtyřtakty jsou to motorky pro lenochy,aspon se to tak říká netahají za ruce a nejsou tak divoké,prodávají dirtbike atd,sice je to china ,ale na naučení stačí a nebo honda crf150,ale ta je o dost dražší ale nej http://www.harnessbike.com/motorky/1185 ... F-150-RB9/ ,starší se dá koupit levněji

PříspěvekNapsal: úte 02. lis 2010 23:50:42 
Administrátor

Já jsem teda ani z jednoho příspěvku nepochopil, že by jí doporučovali 125.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]